Resonuksen uusi taiteellinen johtaja

Naiskuoro Resonuksen taiteellisena johtajana aloittaa syksyllä musiikin maisteri Laura Renvall.

Laura on helsinkiläistynyt turkulainen muusikko ja kuoronjohtaja. Laura valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta jouluna 2022 musiikkikasvatuksen osastolta. Opinnoissaan hän syventyi kuoronjohtoon Jani Sivénin johdolla, ja opinnoissaan häntä ovat ohjanneet myös Heikki Liimola, Jutta Seppinen, Elisa Huovinen ja Nils Schweckendiek. Keväällä 2023 Laura suoritti kuoronjohdon B-tutkinnon. Laura on myös opiskellut kuoron- ja yhtyeenjohtoa Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa. Laura on myös valmistunut muusikoksi Turun konservatoriosta sekä valtiotieteiden kandidaatiksi Turun yliopistosta.

Laura on työskennellyt pääkaupunkiseudulla eri kuorojen parissa, mm. vantaalaisen Helsingebygdens körin ja Uudenmaan poliisilaulajien kanssa.

Kipinä kuorolauluun syttyi jo koulussa Puolalan musiikkiluokalla ja Puolalanmäen musiikkilukiossa. Laura odottaakin innolla paluuta kotikaupunkinsa kuoromaailmaan.

”Mahtavaa päästä työskentelemään motivoituneen ja osaavan porukan kanssa. On ilo jatkaa työskentelyä Resonuksen kanssa siitä, mihin edellinen johtaja jäi.”